Компютърен дизайн: инж. Миряна Сокачева, 2008 г.
       На 16 декември 2008 г. бе открит Център за природозащитна дейност "Натура" на Прородния парк "Врачански Балкан". Присъстващите оцениха възторжено проекта, който превърна изоставената и почти рухнала сграда на Ески джамията в модерно средище за екологично образование.
       Изпълнител на проекта е Клубът "Приятели на Природен парк "Врачански Балкан". На тържественото откриване на центъра бяха кметът на Враца Тотю Младенов, заместник кметът на Враца Иван Иванов, заместник кметът и председател на Управителния съвет на Сдружение "Клуб "Приятели на Природен парк "Врачански Балкан" Тони Милева, областният управител д-р Антонио Георгиев, заместник кметът Силвия Трайчева, началникът на отдел "Защитени територии" в Държавната агенция по горите инж. Георги Тинчев и директорът на ПП "Врачански Балкан" инж. Николай Ненчев.
       Многофункционалният център за природозащитни дейности "Натура", който се намира в Кемера - най-старият квартал на Враца, е в подножието на планината, откъдето тръгват основни туристически маршрути. В сградата бяха открити постоянни експозиции, запознаващи с дейността на Природния парк "Врачански Балкан" и голяма изложба посветена на видния български военен, ловен и природозащитен деец Иван Сокачев. Неговата внучка Светла Сокачева бе почетен гост на откриването на изложбата.