Компютърен дизайн: инж. Миряна Сокачева, 2008 г.
       Изложба от архивни снимки и документи на рода Сокачеви беше открита на 7 ноември 2009 г. в залата на Държавния архив в гр. Враца. В този ден всички наследници на известния врачански род се бяха събрали, за да засвидетелстват уважение към своите видни предци.
       Преди това пред сградата на Ловния дом в града бе открита паметна плоча на подполковник Иван Сокачев - изследовател и природозащитник, общественик и военен, ловен деятел, журналист и поет. Откриването на паметния знак е дело на Ловно-рибарското дружество във Враца и Природен парк "Врачански Балкан", а церемонията извърши внукът на Иван Сокачев, който носи неговото име. Официални гости на събитието бяха заместник-кметът по туризъм, спорт и оперативни програми Тони Милева, директорът на ДПП "Врачански Балкан" Николай Ненчев, директорът на Ловно-рибарското дружество Стоян Стоянов и много общественици и граждани.
       След официалната церемония се състоя втората родова среща на фамилия Сокачеви.
       Благодарение на Светла Сокачева, Държавен архив - Враца издаде специален вестник и календар за врачанския род Сокачеви, който е част от културно-политическата история на Враца.